Drobiowe Przysmaki

 

DROBIOWE PRZYSMAKI

(POULTRY DISHES)

 

 
1. Panierowany filet z kurczaka,  serwowany z frytkami i bukietem surówek Chicken fillet coated with breadcrumbs, served with fries and a set of salads

20,00 zł

2.Filet z piersi kurczaka pod szpinakową kołderką, podany z puree ziemniaczanymi pieczarkami oraz zestawem surówek

Chicken breast fillet under spinach layer  served with mashed potatoes and set of salads

29,00 zł

3. Pół kaczki aromatyzowanej żubrówką  z nutką trawy cytrynowej, z dodatkiem kluseczek i modrej kapusty Half of a duck flavoured aromatised with traditional Polish vodka and lemon grass served with noodles and stewed red cabbage

59,00 zł

4. Pierś z kaczki w sezamie, na sosie

żurawinowym, podana z kluseczkami

i fasolką szparagową

Breast fromthe duck in the cranberry sauce given with dumpling and the string bean

39,00zł

5.Kotlet de volaille, podany z puree ziemniaczanym oraz zestawem surówek

De Volaille served with mashed potatoes and set of salads

29,00