Drobiowe Przysmaki

 

DROBIOWE PRZYSMAKI

(POULTRY DISHES)

 

 


1. Panierowany filet z kurczaka, 

serwowany z frytkami i bukietem surówek

Chicken fillet coated with breadcrumbs, served with fries

and a set of salads

20,00 zł

2.Filet z piersi kurczaka pod szpinakową kołderką, podany z puree ziemniaczanymi pieczarkami oraz zestawem surówek

Chicken breast fillet under spinach layer  served

with mashed potatoes and set of salads

29,00 zł

3. Pół kaczki aromatyzowanej żubrówką 

z nutką trawy cytrynowej, z dodatkiem

kluseczek i modrej kapusty

Half of a duck flavoured aromatised with traditional Polish vodka

and lemon grass served with noodles and stewed red cabbage

59,00 zł

4. Pierś z kaczki w sezamie, na sosie

żurawinowym, podana z kluseczkami

i fasolką szparagową

Breast fromthe duck in the cranberry sauce given

with dumpling and the string bean

39,00zł

5.Kotlet de volaille, podany z puree
ziemniaczanym oraz zestawem surówek

De Volaille served with mashed potatoes and set of salads

29,00