PIĄTKOWE WIECZORY PRZY MUZYCE NA ŻYWO / STÓŁ SZWEDZKI MENU

Chris Miguel

Od listopada 2017r. Gościniec " Woda na Młyn" Zaprasza na piątkowe wieczory przy muzyce na żywo.

Serwujemy w formie stołu szwedzkiego dania kuchni polskiej i międzynarodowej, oraz piwo i wino bez ograniczeń.

Stół szwedzki od 17.30 do 23.00 Koncert od 19.00 do 22.30♪♫♬

Pakiety: ★99zł/os. z piwem i winem w cenie. ★89zł/os. bez piwa i wina.

★Dzieci od 4 do 10 lat 30 zł. ★Dzieci do lat 3 gratis,

Każda opcja zawiera co najmniej dwie zupy, kilka dań na ciepło, zakąski zimne, sałatki, ciasta, desery oraz kawę i herbatę.

Wstęp na rezerwację telefoniczna (58)58-78-778☏

 09.03.2017r. Wieczór Piątkowy

Zupy Krem dyniowy z nutką pomarańczy Żurek wiejski z kiełbasą i jajkiemDania na ciepło Szynka z dzika w sosie myśliwskim Zrazy z karkówki wieprzowej w sosie własnym Golonka wieprzowea w piwie Bitki z wołowiny w sosie chrzanowym Filet z piersi kurczaka w sosie śmietanowym, z dodatkiem leśnych grzybów Kurczak z curry i warzywami, w sosie kokosowym (danie bezglutenowe) Pstrąg smażony Klopsiki rybne w sosie z pieczonej papryki i pomidorów, z tymiankiem Makaron penne z sosem serowym, z dodatkiem szpinaku i parmezanu Makaron z krewetkami w maślanym sosie, na białym winie Zakąski zimne Małe tatarki z wołowiny Terinki drobiowe Deska wędlin Pasztet z orzechami i żurawiną Śliwki otoczone boczkiem Melon otulony szynką dojrzewającą Galaretki z łososiem Tuńczyk na jajku z dodatkiem majonezu Carpaccio z buraka Deska serów Sosy zimne Sałatki Sałatka brokułowa z prażonym słonecznikiem Mix sałat z dodatkiem czerwonego grapefruita oraz piersi z kaczki Dodatki Talarki pieczone z cebulką i grubym pieprzem Ryż brązowy Kluski śląskie Warzywa blanszowane Fasolka szparagowa Kapusta czerwona Ciasta, tarty, kremy, desery..... Kawa, herbata

16.03.2018r. Wieczór Piątkowy

Zupy

Krem z pomidorów i pieczonej papryki Zupa cebulowa

Dania na ciepło Gulasz z dzika Gołąbeczki wieprzowe w sosie śmietanowo-kurkowym Schab pieczony w sosie własnym, z dodatkiem żurawiny Gulasz z wołowiny, w tymianku Pałeczki z kurczaka w towarzystwie pieczarek (danie bezglutenowe) Filet z piersi kurczaka nadziewany szpinakiem i suszonymi pomidorami (danie bezglutenowe) Sandacz w sosie koperkowym Kotleciki rybne Potrawka z piersi kurczaka, z dodatkiem kukurydzy i brokuła, w towarzystwie makaronu (danie bezglutenowe) Makaron z porem i pesto z orzechów włoskich

Zakąski zimne Tatarki z wołowiny Tatarki z łososia Terinki rybne w “nori” Szaszłyki caprese Deska pieczeni Koreczki Kanapeczki z pumpernikla z pastą Avokado Szynka parmeńska na pieczonym ananasie

Sałatki Sałatka z grillowanym kurczakiem Sałatka śledziowa z ziemniakami

Dodatki Ziemniaki pieczone w ziołach Ryż paraboliczny Kluski Gnocchi Buraczki glazurowane miodem Kalafior biały

Ciasta, tary, kremy, desery......

Kawa, herbata

23.03.2018r. Wieczór Piątkowy

Zupy Krem z groszku zielonego i pomarańczy Zupa gulaszowa ze śliwkami

Dania na ciepło Szynka z dzika po myśliwsku Pieczeń z karkówki wieprzowej w sosie własnym Pulpety wieprzowe z dodatkiem suszonych śliwek Wołowina w sosie z leśnych grzybów Zapiekanka z kurczakiem, na puree ziemniaczano-kukurydzianym (danie bezglutenowe) Tortilla drobiowa z sosem Tysiąca Wysp Pstrąg pieczony Klopsiki rybne w sosie z pieczonej papryki i pomidorów, z tymiankiem Makaron penne z sosem serowym, z dodatkiem szpinaku i parmezanu Makaron z tuńczykiem

Zakąski zimne Tatarki z wołowiny Deska pieczeni Deska serów Szaszłyki caprese Pasztet z orzechami i żurawiną Zakąski na krakersach i pieczywie chrupkim “wasa” Koreczki Śliwki otoczone boczkiem Melon otulony szynką dojrzewającą Tortilla z łososiem i serkiem ziołowym Szprotka na jajku, z dodatkiem majonezu Sałatki Sałatka z rostbefem wołowym i żurawiną Sałatka z serem pleśniowym i winogronami

Dodatki Ziemniaki pieczone w ziołach Kasza gryczana Kluski śląskie Groszek z marchewką Zielona fasolka szparagowa Kapusta czerwona Zimne sosy

Ciasta, tary, kremy, desery...... Kawa, herbata

30.03.2018r. Wieczór Piątkowy

Zupy Zupa cytrynowa z krewetkami Barszcz ukraiński z fasolką

Dania na ciepło Schab z dzika Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu Pierogi z mięsem okraszone skwarkami Pulpeciki wołowo-wieprzowe w warzywach Pikantne skrzydełka w marynacie miodowej (danie bezglutenowe) Potrawka z piersi kurczaka w pomidorach Klopsiki rybne w salsie paprykowej Dorsz w cytrynowym sosie, z dodatkiem śmietany Spaghetti bolognese Makaron z pomidorami i świeżą bazylią, z dodatkiem pieczarek i parmezanu

Zakąski zimne Tatarki z wołowiny Deska wędlin Terinki drobiowe Łosoś na jajku, z dodatkiem majonezu Koreczki śledziowe Karkówka po warszawsku Sałatka warzywna na liściu z cykorii Pasta z pieczonej papryki z fetą, na grzance

Sałatki Sałatka grecka Sałatka z szynką szwarcwaldzką i sosem vinaigrette

Dodatki Talarki pieczone z cebulką i grubym pieprzem Kasza pęczak Kopytka Warzywa blanszowane Cukinia kolorowa Kapusta czerwona

Ciasta, tary, kremy, desery...... Kawa, herbata

*Uprzejmie informujemy, że nie ma możliwości łączenia pakietów. Cała rezerwacja musi zdecydować się na konkretny pakiet.

Informujemy również, że:

*nie ma możliwości wniesienia na teren Restauracji żadnych artykułów spożywczych ( tortów, ciast, napoi ).

*rezerwacje niepotwierdzone mogą ulec anulacji. *prosimy o przemyślane składanie rezerwacji, gdyż nie zwracamy wpłaconej płatności.